Wednesday, 3 September 2014

Happy birthday kakak!




Assalammualaikum kwan-kwan blog. Hari ni baru la terhegeh-hegeh nak dok sharing al kisah celebration birthday ank sulung Dilla yg ke-4. Dah besar ank dara mummy & daddy. Rasa nya 7/7/2010 tu mummy bru jer dok push kamu wahai anak manja mummy ni. Alhamdulillah sepanjang 4 thun dok membesarkan kakak, tak banyak masalah malah membesar dengan sihat. Nakal & lasak itu mang biasala, nama pun budak-budak.
Waktu melahirkannya pun xde sebarang komplikasi, yg paling rasa best tu Dilla still lg boleh drive ke klnik just skdar utk membuat check up- mang rutin stiap bulan tu Dilla wat check-up tak di temani husband. Bkn husband tak sayang Cuma rasa xperlu la dia teman, bkn ada apa pun, baik dia simpan cuti nya utk jaga Dilla bersalin nanti. Tak sangkala check up pd hari tu ketuban yg ter-pecah oleh dr konon nak check opening yg masa tu dah 6cm. Doctor pulak siap tnya mang xde rasa cons traction lg ker.? Tp mang tak de rasa sakit aper pun. Dah ketuban pun dr, tak sengaja pecah kan so apalagi kena tolak ler masuk labour room. Masa ni la call hubby sruh dtg. Pukul 4pm Dilla dah cons traction sgt2, 4.30pm Alhamdulillah baby girl seberat 3.65kg selamat di lahirkan. Mummy & daddy letak kan nama yg QASEH QALEESYA SOFEA BINTI MOHD FAISAL FIKRI yg bermaksud “kasih cinta murni, se-kasih dan cinta mumy & daddy pada kakak.
Mummy & daddy doakan kakak menjadi anak yg solehah, taat pada perintah Allah swt, taat pd org tua, berakhlak mulia, cantik hati & iman juga menjadi kakak yg bijak dan baik utk adik. Mummy & daddy sayang kakak.
Kami celebrated birthday kakak sekadar kami sekeluarga shj, di sebabkn birthday kakak jatuh pd bulan ramdhan. Kek rainbow Cuma Dilla ubah kan colour kpda purple ikut pda permintaan kakak nak purple n edible image sofea the first. Tak nak kalah nak juga sama nama dgn dia. Ok la kakak , mummy tunaikan.

1 comment:

  1. Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIRENG dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIRENG di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIRENG saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIRENG karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI,jangan ada percaya klau ada yg memakai pesan ini klau bukan atas nama saya krna itu cuma bohan dan ini resmi saya yg menulis.Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI












    Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIRENG dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIRENG di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIRENG saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIRENG karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI,janan ada percaya klau ada yg memakai pesan ini klau bukan atas nama saya krna itu cuma bohon dan ini resmi saya yg menulis.Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI


    ReplyDelete