Wednesday, 3 September 2014

TIRAMITSU KEK UNTUK HARI JADI


Happy birthday adik, semoga dimurahkan rezeki dan dikurniakan kesihatan yg baik, thank you order dgn akk Dziela Delights
TIRAMITSU KEK 8” – RM65
(TAMBAHAN RM15 UNTUK EDIBLE IMAGE)
UNTUK TEMPAHAN CALL / WHATSAPP
DILLA : 017-363 2427

Murtabak cracker.


Assalammualaikum kwan-kwan blog. Hari ni ada order lagi tapi kali ni bkn yg manis2 pulak. Kali ni yg pedas2 dan lebih kepada makanan ruji la. Takdela nasi, tapi kali ni Dilla siapkan murtabak cracker. Ish! Murtabak pernah la dengar, tp kalau tang ada cracker ni menu apa pulak? Relak. Jgn kalut2..still murtabak yg biasa korang mkn tu Cuma ada tambahan bahan iaitu ada biskut keping dlam tu. Sedap sangat2.. serius! Kalau dah rasa sure nak mkn lagi. Tak cukup tau makan skeping. Hubby Dilla mang favorite giler dgn murtabak ni. Ok jom layan pic.
MURTABAK CRACKER – RM15/BOX
UNTUK TEMPAHAN CALL / WHATSAPP
DILLA : 017-363 2427

Happy birthday kakak!




Assalammualaikum kwan-kwan blog. Hari ni baru la terhegeh-hegeh nak dok sharing al kisah celebration birthday ank sulung Dilla yg ke-4. Dah besar ank dara mummy & daddy. Rasa nya 7/7/2010 tu mummy bru jer dok push kamu wahai anak manja mummy ni. Alhamdulillah sepanjang 4 thun dok membesarkan kakak, tak banyak masalah malah membesar dengan sihat. Nakal & lasak itu mang biasala, nama pun budak-budak.
Waktu melahirkannya pun xde sebarang komplikasi, yg paling rasa best tu Dilla still lg boleh drive ke klnik just skdar utk membuat check up- mang rutin stiap bulan tu Dilla wat check-up tak di temani husband. Bkn husband tak sayang Cuma rasa xperlu la dia teman, bkn ada apa pun, baik dia simpan cuti nya utk jaga Dilla bersalin nanti. Tak sangkala check up pd hari tu ketuban yg ter-pecah oleh dr konon nak check opening yg masa tu dah 6cm. Doctor pulak siap tnya mang xde rasa cons traction lg ker.? Tp mang tak de rasa sakit aper pun. Dah ketuban pun dr, tak sengaja pecah kan so apalagi kena tolak ler masuk labour room. Masa ni la call hubby sruh dtg. Pukul 4pm Dilla dah cons traction sgt2, 4.30pm Alhamdulillah baby girl seberat 3.65kg selamat di lahirkan. Mummy & daddy letak kan nama yg QASEH QALEESYA SOFEA BINTI MOHD FAISAL FIKRI yg bermaksud “kasih cinta murni, se-kasih dan cinta mumy & daddy pada kakak.
Mummy & daddy doakan kakak menjadi anak yg solehah, taat pada perintah Allah swt, taat pd org tua, berakhlak mulia, cantik hati & iman juga menjadi kakak yg bijak dan baik utk adik. Mummy & daddy sayang kakak.
Kami celebrated birthday kakak sekadar kami sekeluarga shj, di sebabkn birthday kakak jatuh pd bulan ramdhan. Kek rainbow Cuma Dilla ubah kan colour kpda purple ikut pda permintaan kakak nak purple n edible image sofea the first. Tak nak kalah nak juga sama nama dgn dia. Ok la kakak , mummy tunaikan.

Alhamdulillah.


Alhamdulillah, syukur pada Allah swt dgn mengurniakan kelebihan dan bakat yg tak pernah duga boleh membaking. Excited bila dapat responded customer yg puas hati dgn service juga kualiti produk kita kan. betul kata org klu niat kita ikhlas, in shaa allah hasil nya pun puas hati, bkn niat utk menjual skadar nak untung or kaya cepat tp nak org rasa produk kita ni sedap sama-sama dpat menikmati apa yg kita rasa. Harga biarla berpatutan dan yg penting org boleh beli. Kesian kalau letak hrga tinggi-tinggikan.
Meh Dilla nak shared feedback dr customer setia Dilla. Iela ni dah banyak order dengan dilla. Bayangkan dok area rembau sanggup tu order jejauh and pick up kat kajang. Terima kasih yek Iela.

APAM POLKADOT UNTUK CANDY BUFFET



Assalammualaikum, lama Dilla tak bersiaran di blog ni kan? rindu ker? Dilla pun rindu dgn kawan-kawan blog semua. Minggu ni agak busy la sikit, dgn keje kat off, rumah, anak-anak lom lg dgn ordernya apapun bersyukur dgn rezeki Allah swt limpahkan pada kami sekeluarga. Semua rezeki untuk anak-anak juga membantu husband. Minggu ni Dilla memang banyak dapat tempahan buat apam polka dot. Ada yg untuk majlis candy buffet, jamuan, wedding dan untuk makan sendiri. Muka Dilla pun dah rupa apam dah. Hehehe…. Alhamdullillah rezeki dtg bertali arus wat apam polka dot ni. Meh layan cuci mata pagi ni yek. Yg mana nak selit order tu call /  whatsapp la yek.